گوجه فرنگی در زاهدان اغلب تصور می شود که یک سبزی است، در حالی که در واقع یک میوه است. انواع مختلفی از گوجه فرنگی وجود دارد و راه های لذت بردن از آنها بی پایان است!
میتوانیم آنها را خام، پخته، خشک یا کنسرو شده بخوریم. گوجه فرنگی می تواند پایه ای برای بسیاری از غذاهای مختلف مانند سوپ، خورش، لازانیا و غیره باشد.
آنها همچنین به عنوان آب میوه، دیپ، سس کچاپ و پوره در دسترس هستند. گوجه فرنگی سرشار از پتاسیم، ویتامین C، بتاکاروتن و لیکوپن است.
گوجه فرنگی با وزن 85 گرم، 36 درصد از نیاز روزانه توصیه شده شما به ویتامین C را تشکیل می دهد. علاوه بر این، نشان داده شد که اسید کوماریک و اسید کلروژنیک موجود در گوجه فرنگی ممکن است به محافظت در برابر سایر انواع سرطان مانند زبان، مری، روده بزرگ و راست روده کمک کند.
گوجه فرنگی منبع غذایی اصلی آنتی اکسیدان لیکوپن است که با فواید بسیاری برای سلامتی مرتبط است. رنگ قرمز روشن آنها را می دهد و از آنها در برابر اشعه ماوراء بنفش خورشید محافظت می کند.
به همین ترتیب، می تواند به محافظت از سلول های ما در برابر آسیب کمک کند. به نظر میرسد لیکوپن موجود در گوجهفرنگی رادیکالهای آزاد را که به کلسترول بد (LDL) آسیب میزند، «غیرفعال میکند»، بنابراین خطر حوادث قلبی عروقی را کاهش میدهد و به محافظت در برابر بیماریهای چشمی مانند دژنراسیون ماکولا کمک میکند و همچنین میتواند ایمنی شما را تقویت کند.
دفعه بعد که در سوپرمارکت هستید، گوجه فرنگی های قرمز روشن را انتخاب کنید (نه گوجه فرنگی های روشن، زیرا طعم کمتری دارند).
برای چشیدن طعم فوق العاده آنها آنها را خام بخورید. می توانید آنها را به سالاد خود اضافه کنید، آنها را کبابی کنید، آنها را در فر یا مایکروویو بپزید. پختن گوجه فرنگی لیکوپن را از بین نمی برد.
در مورد سس های گوجه فرنگی خریداری شده محتاط باشید و همیشه به سراغ گزینه های کم قند بروید.
یا در حالت ایده آل خودتان را با استفاده از مخلوطی از گوجه فرنگی کنسرو شده، پوره، سبزیجات مخلوط شده، سیر، مقدار کمی نمک و مقدار زیادی فلفل سیاه درست کنید. سپس تمام طعم و فواید سلامتی را بدون شکر اضافه خواهید داشت.